Augustis kaob 42 000 soomlase eluasemetoetus

Soome õpilastel kaob alates augusti algusest õppetoetusele lisaks makstud eluasemetoetus. Kela täpsustas täna, et see puudutab 42 000 õpilast, kelle eluasemetoetus kaob täielikult.

Muudatuse kiitis Soome parlament heaks möödunud aasta lõpus valitsuse ettepanekul, vahendab Taloussanomat. Sotsiaal- ja terviseala katusorganisatsiooni Soste varasema hinnangu kohaselt puudutab muudatus ligi 50 000 õpilast, kes jäävad eluasemetoetusest ilma.

Paljude õpilaste puhul siiski toetus tõuseb. Ligi 110 000 õpilase toetus tõuseb keskmiselt 700 euro võrra aastas. Raha tuleb lisaks, kuna üldise eluasemetoetuse puhul tohivad kulutused olla suuremad kui õppetoetusega seotud toetuse puhul. Üldist eluasemetoetust makstakse erinevalt õppetoetusest kõigi kuude eest.

23 000 õpilase puhul toetus ei muutu ja 20 000 õpilase puhul toetus väheneb.

Eluasemetoetus paljudel juhtudel kas väheneb või kaob üldse, kuna üldise eluasemetoetuse puhul kehtib madalam tulumäär, millest alates toetust ei maksta. Lisaks on üldine eluasemetoetus leibkonna-põhine, mis tähendab, et elukaaslase sissetulek võib takistada toetuse saamist.

http://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000005126231.html

Kommentaarid
(Külastatud 307 korda, 1 külastust täna)