Üllatus: Sofi Oksanenist on saanud Eesti kaitsepoliitika asjatundja

Tänane päev tõi meeldiva üllatuse: nimelt on tunnustatud Soome kirjanikust Sofi Oksanenist saanud Eesti kaitsepoliitika asjatundja.

Oksanen võtab täna, 13. veebruaril sõna Tallinnas kaitsepoliitikat käsitleval konverentsil „Kaitse vaim”, mis on pühendatud tõlkijale ja kolumnistile Enn Soosaarele, vahendab Postimees. Oksaneni esitleti kui kaitsepoliitika pädevat asjatundjat. Oksanen, kes on Soomes tuntud kui kirjanik, avab end sellega Eestis täiesti uuest küljest.

Konverentsil astub üles ka kaitseväe juhataja Riho Terras.

Konverentsi korraldavad Enn Soosaare Sihtasutus ja Enn Soosaare pere, lisaks on partnerid Tallinna Ülikool, LHV Pank, ajaleht Postimees ning Soome suursaadik Eestis Kirsti Narinen.

Sofi Oksanen, kel täitus 7. jaanuaril 40 eluaastat on sündinud Soomes Jyväskyläs. Tema ema on rahvuselt eestlane ja isa soomlane. Ema emigreerus Soome 1970ndatel aastatel. Oksanen on avalikult biseksuaalne, tunnustatud gei-aktivist ja kannatanud toitumishäirete all. Tema küüditamisi käsitlevat teost Puhastus on tõlgitud enam kui 50 keelde ja müüdud enam kui 2 miljonit eksemplari. Lisaks raamatutele on Oksanen avaldanud artikleid Soome meedias, põhiliselt sõnavabaduse ja naisõiguste teemadel.

Kommentaarid
(Külastatud 418 korda, 1 külastust täna)