Suri pikaaegne Soome korrespondent Eestis

Eile, 14. veebruaril suri Helsingis ootamatu haigushoo tagajärjel Soome televisiooni pikaaegne Eesti korrespondent Ulla-Maija Määttänen.

Määttänen kajastas sündmusi Eestis taasiseseisvumise ajal ja selle järel 1990ndate aastate algul. Määttänen oli 69-aastane. Ta jäi pensionile 2011. aastal, enne seda töötas Soome televisioonis 40 aastat nii ajakirjaniku kui toimetajana, vahendab Yle.

Ulla-Maija “Molla” Määttänen alustas Soome televisioonis tööd Seinäjoe piirkonnatoimetuses. Sealt edasi läks tööle üleriiklikusse toimetusse ja siis Eesti korrespondendiks. Määttäneniga ligi 40 aastat koos töötanud Kaisa Jaakkola iseloomustab teda kui värvikat ja temperamentset inimest.

Jaakkola meenutab, et kui Molla tegi tööd, siis läks ta kasvõi läbi halli kivi. Kui Yle uudiste toonane juht küsis, kes tahab õppida eesti keelt, oli Määttänen vabatahtlikult nõus. Molla tõusis püsti ja ütles, et tema tahab, meenutab Jaakkola.

Määttänen vahendas muu hulgas uudiseid Eesti iseseisvumisest.

 

Kommentaarid
(Külastatud 533 korda, 105 külastust täna)