SSS-Raadio blogi: Facebooki külg seob Väyryneni Bäckmaniga

Tallinnas tegutseva soomekeelse SSS-Raadio kirjasaatja Marko Enqvist kirjutab blogis, kuidas Facebooki külg seob omavahel tuntud Soome poliitiku Paavo Väyryneni ja Ida-Ukraina separatistide esindaja Johan Bäckmani.

Enqvisti tähelepanu äratas sissekanne Facebookis, mida oli jagatud küljelt nimega Totuuden aika (Tõe aeg). Asi puudutas Suomi ensin (Soome kõigepealt) plakatitega meeleavaldajaid. Kirjasaatjat hakkas huvitama, kes need tõde kuulutavad.

Totuuden aika küljelt omakorda olid viited lehele Me kansa – mekansa.net. Selle lehekülje on registreerinud Jukka Davidsson. Viimane on Paavo Väyryneni rahvapartei (Kansalaispuolue) esindaja, nagu ka Timo Isosaari, kelle mõtteid on vahendatud lehel Totuuden aika. Nii Davidsson kui Isosaari on käinud Peterburis paremäärmuslike parteide kohtumistel. Neil kohtumistel on olnud kohal uusnatse nii Venemaalt kui mujalt. Neil ekstremistide kohtumistel on käinud ka Ukrainast eraldunud piirkondade esindaja Johan Bäckman.

Ehk siis: kirjasaatja teeb järelduse, et ambitsioonika nimega Facebooki külg Totuuden aika viib omavahel kokku Soome poliitiku Paavo Väyryneni ja Ida-Ukraina separatistide esindaja Johan Bäckmani. Facebooki külje Totuuden aika sisu analüüsides leiab kirjasaatja, et see on suunatud ühiskonnas usalduse vähendamisele ja ebakindluse tekitamisele.

Kommentaarid
(Külastatud 211 korda, 1 külastust täna)