Soomes tahetakse keelata igasugune alkoholireklaam

Soome tervise järelvalveametkond Valvira tahab keelata riigis igasuguse alkoholireklaami. Lubatuks jääks ainult tooteinfo jagamine, vahendab Iltalehti.

Ametkonna arvates tuleks praegu menetluses olevasse alkoholiseaduse muudatusse sisse panna erandjuhud, kus alkoholi reklaam on lubatud. Muudel juhtudel oleks igasugune alkoholi reklaam keelatud.

Selline muudatus keeraks pea peale praeguse regulatsiooni, kus on sätestatud juhud, mil alkoholi reklaam on keelatud. Alkoholi reklaami piirati viimati 2015. aasta algul jõustunud seadusega, kus keelati näiteks alkoholi välireklaam.

Valvira meelest võiks olla lubatud ainult tootetutvustus ja selle puhul peaks olema täpselt määratletud, misasi see tootetutvustus on. Valvira on ühtlasi seisukohal, et kangete alkohoolsete jookide reklaam oleks lubatud samasugustel alustel nagu lahjade alkohoolsete jookide reklaam. Praegu on kangete alkohoolsete jookide reklaam täiesti keelatud.

Kommentaarid
(Külastatud 305 korda, 1 külastust täna)