Soomekeelne raadio Eestis ootab püsivat tegevusluba

Soomekeelne SSS-Raadio on esimene võõrkeelne raadio Eestis, mis taotleb püsivat tegevusluba.

„Täna on Eestile tähtis päev, 99. iseseisvuspäev,” ütles SSS-Raadio peatoimetaja Tapio Reini, „me soomlased õnnitleme iseseisvat Eestit, õnnitleme südamest ja oleme õnnelikud vennasrahva vabaduse üle. Tänavu täitub Soomel 100 iseseisvusaastat, selle üle oleme me soomlased uhked.”

Reini ütles, et raadio jaoks on tähtis päev 27. veebruar, sest siis otsustatakse, kas soomekeelne raadio saab ajaloos esimese püsiva tegevusloa Eestis. „Elame huvitaval ajal, kõik meist olenev on tehtud, midagi rohkem me enam teha ei saa, ” rääkis Reini, „saame näha, mis tulevik toob.”

SSS-Raadio kolm S-i ei tule mitte kunagisest SSSR-ist (venepäraselt CCCP), vaid tähistavad kolme Soome tunnust: Sibelius, saun ja sisu. Raadiojaamal on igapäevaselt tuhandeid kuulajaid nii Eestis kui väljaspool, isegi Hispaanias. Raadiojaam on eriti populaarne nende eestlaste seas, kes valdavad soome keelt.

Raadio on kuulatav Tallinnas ja selle ümbruses sagedusel 92,4 MHz, samuti veebis (kliki pildil):

Kommentaarid
(Külastatud 244 korda, 1 külastust täna)