Soome tuleb uuenduslik kiirtoidukett

Soome on tulemas täiesti uuelaadne kiirtoidukett, millist pole varem nähtud. Tegemist on munarestoraniga, kus saab kvaliteetset munarooga kiiresti ja läbipaistvalt, vahendab Iltalehti.

Uue toiduketi EGG loojad on Satokausikalenteri kokaraamatute autor Samuli Karjula ja tippkokk Jouni Toivanen. Idee sündis ühel õhtul kiirtoidukohas, kui Karjula vaatas enda ees olevat portsu ja mõtles, mis sama raha eest paremini saaks teha. Märtsikuus avab uksed esimene toidukoht Helsingi kesklinnas Katajanokal Kanavaranta 7. Teine peaks tulema suvel Jyväskülla.

EGGi menüü koosneb nimest tulenevalt munaroogadest ja peamiselt omletist. Toiduketi kontseptsioon on fast casual (kiire ja lihtne) ja toit lubatakse lauale tuua 5 minutiga. Omletis kasutatakse palju rohelist. Toidukorra juurde kuulub alati leib ja idusalat. Portsu hind on 10 euro ringis.

Nagu selgub toiduketi lehelt Facebookis, siis pole söögikoha töötajad jagatud köögi- ja saalipersonaliks, vaid kõik teevad kõike – umbes nii nagu McDonalds’is.

Omleti menüü koosneb neljast põhivalikust: liha, kala, roheline ja vegan. Veganitele on välja töötatud samaväärne munavaba variant koostööpartneri Jalotofu toodetest. Tofu koostis ja maitse meenutavad kanamuna.

Menüü vaheldub iga kahe kuu tagant lähtuvalt hooaja saadustest. Lisaks sellele pakutakse klassikalisi roogi nagu hispaania omlett (tortilla española), shakshuka (Lähis-Ida munaroog) ja toast. Magustoiduks pakutakse Soome jäätist või munakooki.

Lisaks maitsele on söögiketi puhul tähtis tooraine päritolu. Näiteks kanamunad on pärit Vaahteramäe Friida ökotalu vabapidamisel kanadelt.

Kommentaarid
(Külastatud 794 korda, 1 külastust täna)