Soome pokkerimiljonär läks kooli

Soome pokkerimiljonär Jens Kyllonen, kes arvas, et läheb noorelt pensionile, otsustas siiski kooli minna. Ta alustas pokkeriga 19-aastaselt ja nüüd, pea kümme aastat hiljem sai sellest villand, vahendab Iltalehti.

Praegu 27-aastane Kyllönen on üks Soome paremaid elukutselisi mängijaid ja saanud selle mänguga miljonäriks. Veel viis aastat tagasi arvas ta, et jääb pärast pokkerimängu lõpetamist pensionile. Mõne aja pärast ei tundunud see perspektiiv enam nii ahvatlev ja ta mõtles teha midagi muud. Teda huvitas rahandus, näiteks kasvõi selleks, et oma võitudest saadud raha paigutada. Selleks astus ta rootsikeelsesse Hankeni majanduskõrgkooli.

Noormees tegi netipokkeriga tutvust kümme aastat tagasi 17-aastasena. Ta uuris raamatuid ja leidis, et on selles vallas päris tugev. Heal pokkerimängijal peab olema hea loogiline mõtlemine. Matemaatikas oli ta oma klassi parimate hulgas ning see tuleb pokkeris kasuks. Aga see pole kõige tähtsam, muidu oleks kõik maailma paremad matemaatikud head pokkerimängijad.

Pokkeris on vaja omajagu õnne, aga ka teadmisi. Hea pokkerimängija peab tegema paremad otsused kui vastane. Kogemusega tuleb teadmine, millal rohkem panustada ja millal tagasi tõmmata.

Nüüd on aga Kyllönen pokkerist küllastunud ja ta ei pea enam midagi tegema raha pärast. Maailma pokkeriturg on samuti languses ja seal pole enam võimalik teenida nii nagu varem. Olukord on tundmatuseni muutunud võrreldes kümne aasta taguse ajaga, mil kõik tahtsid mängida pokkerit ja unistasid pokkerimängija karjäärist. Nüüd on palju selliseid noori, kes pole kuulnudki sellest, et pokkerist võib ära elada.

Kyllönen tahab tulevikus olla iseendale tööandja. See võiks olla seotud rahandusega ja see peaks olema oma firma.

Jens Kyllönen valiti kolmandat aasta järjest Soomes aasta mängijaks iga-aastasel konkursil Finnish Poker Awards. Ta on teeninud pokkeriga aastate jooksul mitu miljonit eurot.

Kommentaarid
(Külastatud 246 korda, 1 külastust täna)