Soome naine uputas oma 20-aastase autistliku poja, kuna kartis, et ta ei saa elus hakkama

Soomes on praegu kohtu all 56-aastane naine, keda süüdistatakse poja tapmises. Naine tunnistas pärast juhtunut politseile üles, et uputas oma 20-aastase autistliku poja, kuna kartis, et too ei saa elus hakkama, vahendab Iltalehti.

Naist tõukas teole tema enda kehvenenud tervis. Naine kartis, et pärast tema surma jääb poeg üksi ja ei saa elus hakkama.

Kolmapäeval tegi kohus otsuse, et tegemist on isikuvastase kuriteoga. Naine on praegu vangla psühhiaatriahaiglas ja karistus määratakse pärast tema vaimse seisundi tuvastamist.

Pojal oli autistikku häirerühma kuuluv Aspergeri sündroom. Naine meelitas poja 25. septembril 2016. aastal oma kodu juures, Oulu ligidal asuva Pattijoki maakohas välja jalutama. Umbes 700 meetri kaugusel kodust liikusid nad jõe äärde, kus naine meelitas poja jõkke ja hoidis tema pead vee all kuni poeg uppus.

Naine tundis, et tema enda tervis hakkas halvenema, tal olid mälu- ja nägemishäired. Naisel diagnoositud epilepsia tagajärjel jäi ta ilma autojuhiloast. Naine arvas, et ta võib ära surra ja et poeg ei saa ilma temata elus hakkama. Poja surma järel oli naine pettunud, et ise ellu jäi.

Naabritele oli juhtunu suur šokk. Naabrite jutu järgi oli naine väga südamlik ja tore inimene. Lähedaste väitel oli naisel enne juhtunut masendus, vaimsed probleemid ja enesetapumõtted.

Kommentaarid
(Külastatud 748 korda, 1 külastust täna)