Soome elektriettevõtted peavad tarbijatele hüvitama liiga suured võrgutasud

Soome elektriettevõtted peavad tarbijatele hüvitama aastatel 2012-2015 võetud liiga suured võrgutasud. Kokku on summa Soome peale 170 miljonit eurot, vahendab Helsingin Sanomat.

Elektrivõrguteenus on Soomes monopoolne teenus, seetõttu jälgib seda energiainspektsioon. Inspektsiooni arvestuse kohaselt tootsid elektriettevõtted aastatel 2012-2015 võrguteenuse pealt tulu, mistõttu peavad osa teenitud tulust tagasi maksma või investeerima selle võrkudesse aastatel 2016-2019.

Liiga suurt tulu ei saanud kõik elektriettevõtted, osa võtsid vähem tasu ja tootsid võrguteenusega miinust.

Sähköyhtiöiden hyvitettävä asiakkailleen ylisuuria siirtomaksuja – HS:n hakukone kertoo, oletko saajien joukossa

Energiaviraston mukaan osa sähköyhtiöistä on perinyt asiakkailtaan liian suuria sähkön siirtomaksuja ja joutuu hyvittämään ylisuuret maksut asiakkailleen. HS kertoi torstaina, että vuosilta 2012-2015 hyvitettävää kertyi yhteensä noin 170 miljoonaa euroa. Koska sähköverkkotoiminta on Suomessa luvanvaraista monopolitoimintaa, Energiavirasto valvoo sähkön siirron hinnoittelun kohtuullisuutta. Runsaat puolet siirtoyhtiöistä teki kaudella 2012-2015 ylijäämää eli niiden tulos ylitti Energiaviraston hyväksymän tason.

Kommentaarid
(Külastatud 271 korda, 1 külastust täna)