Soome ametnikele teevad muret immigrantide enesetapukatsed

Soome ametnikele teevad muret varjupaiga taotlejate enesetapukatsed. Sügisel oli enesetapukatseid juba kümmekond ühes kuus. Peaaegu kõik enesetapud on õnnestunud ära hoida, vahendab Helsingin Sanomat.

Soome vastuvõtukeskused teatasid möödunud aastal kokku 58 enesetapukatse kohta, edastas migratsiooniamet Migri. Enesetapukatsete hulk suurenes septembris ja püsis kõrge kuni novembrini. Oktoober oli kõige hullem kuu 13 juhtumiga. Enne sügist oli enesetapukatsete arv ühes kuus 1-5.

Möödunud aasta sügisel andis Migri teada, et viis enesetapukatset oli lõppenud surmaga. Käesoleval aastal on olnud juba kümmekond enesetapukatset ja keegi pole veel seeläbi hukkunud.

Numbrid näitavad, et enesetapukatsed on muutunud vastuvõtukeskustes sagedasemaks, aga enesetappe suudetakse paremini ära hoida.

Rootsis on hukkunud noorte varjupaigataotlejate suur arv tõstatanud küsimusi vaimse tervise kohta. Rootsi Aftonbladet andis täna teada, et Rootsis hukkus möödunud aastal 130 varjupaiga taotlejat, neist 11 olid alaealised. Surma põhjust pole fikseeritud, aga osa neist arvatakse olevat enesetapud. Möödunud kuul tuli Rootsist hulgaliselt teateid üksi maale tulnud afgaani noormeeste enesetappude kohta.

Soomes on immigrantide enesetappude kohta arvet peetud alates 2015. aastast.

Turvapaikan­hakijoiden itsetuhoisuus noussut selvästi Suomessa – kymmenet yrittivät itsemurhaa syksyllä

Suomen vastaanottokeskukset raportoivat viime vuonna yhteensä 58:sta itsemurhan yrityksestä, kertoo Maahanmuuttovirastosta Migri. Yrityksistä vain yksi johti kuolemaan. Itsemurhayritykset yleistyivät selvästi syys-marraskuussa, jolloin yrityksiä kertyi kymmenkunta kuussa. Lokakuu oli kuukausista pahin 13 tapauksella. Tämä selittää sitä, miksi viime vuoden määrä on niin paljon suurempi kuin Migrin syyskuussa julkaisema arvio.

Kommentaarid
(Külastatud 295 korda, 1 külastust täna)