Soome abituriendid vallutasid Tallinna

Eile saabus laevaga Helsingist Tallinna 850 ja täna 750 Soome abiturienti, kes peavad Viru hotellis lõpupidu. Kokku saabub kahe päeva jooksul Tallinna 1600 keskkoolilõpetajat.

Kaheks päevaks oli kinni pandud terve Viru hotell koos ööklubiga Amigo.

Abiturientide Tallinna pidu korraldava ettevõtte Abi Goes Tallinn andmetel sõitsid reedel Tallinna järgmiste koolide lõpetajad: Raisio, Klassillinen, Kerttuli, Luostarivuori, TSYK, Kaksoistutkintolaiset, Lieto ja Naantali. Laupäeval sõitsid laevaga Tallinna järgmiste koolide lõpetajad: Puolalanmäki, Kaarina, Katedralskolan, Turun Lyseo, Turun Norssi, Lauttasaari, Oulunkylä, Savonlinna, Forssa, Nousiainen ja Kannas.

Programm nägi ette kõigepealt saabumist Helsingi Länsi-Terminaali kell 14.30, siis kell 15.30 lahkus laev Finlandia (Eckerö Line) terminaalist. Pidu ja kooli lõpu tähistamine algas juba laeval. Kell 16.30 esines laeval artist, reedel Evelina ja laupäeval Kasmir. Kell 17.45 jõudis laev Tallinna. Edasi mindi omal käel Viru hotelli ja seal oli kell 22 jätkupidu ööklubis Amigo, kus esines südaööl Reino Nordin.

Soome popartist Reino Nordin. Kujutis: Instagram

Pidu jätkus Amigos kella 5-ni hommikul. Kell 8.30-10.30 oli hotellis hommikusöök ja kell 11 oli planeeritud saabumine Tallinna sadama A-Terminaali, kust kell 12 väljus laev Helsingisse.

Nõnda käis Tallinnas kaks satsi Soome keskkoolilõpetajaid.

Tallinnas käisid abituriendid pidu panemas esimest korda möödunud aastal ja siis oli neid kokku 950. Piletid müüdi läbi kahe nädalaga. Tänavu oli kõik välja müüdud  4 kuud tagasi. Hind ühe inimese kohta oli tänavu 115 eurot. Praegu saab broneerida juba kohti järgmise aasta Tallinna-reisile.

Idee sündis 3 aastat tagasi kui kolm toonast Turu abiturienti otsustasid korraldada midagi erakordset. Nad asutasid ettevõtte A8 Entertainment Finland Oy ja alustasid ettevõtmisega Abi Goes Tallinn.

Asjast kirjutas ka Helsingin Sanomat. Ajalehe ajakirjanik käis Tallinnas ja nägi, et noored tarvitasid ohtralt alkoholi. Noored olid Tallinnaga väga rahul.

Tältä näytti 1 500 abin valtaamassa Viru-hotellissa – “Täällä on spesiaalimeininki”

HS haastatteli Viru-hotellissa juhlineita tuoreita abiturientteja. Osa etsii välivuoden avulla tulevaisuuden suuntaa, osa valmistautuu armeijaan. Yhteistä kaikille on toive työstä. Tallinnan Viru-hotellin aulassa on perjantaina puoli seitsemältä illalla uskomaton tungos. Kuluvan viikonlopun aikana hotellissa juhlii 1 500 suomalaista abiturienttia Abi goes Tallinn -nimisessä tapahtumassa. Koko hotelli on varattu suomalaisille lukiolaisille.

Kommentaarid
(Külastatud 498 korda, 1 külastust täna)