Soome 100 galale meelitatakse tippartiste ilma rahata

Maikuus Turu linnas toimuvale Soome 100. aastapäeva kultuurigalale meelitatakse tippartiste ilma rahata, kuigi tegemist pole heategevusliku üritusega, vahendab Iltalehti.

Üks sellistest artistidest on jazzmuusik Jussi Fredriksson (ülal kujutisel keskel koos oma bändiga), kelle meilivahetus korraldajatega sattus Soome televisiooni ajakirjanike kätte. Meilivahetusest tuleb välja, et Flame Jazz kontserdisarja asutajale Jussi Fredrikssonile ei oldud nõus maksma mitte midagi.

Fredriksson kinnitas ka Iltalehtile, et tegemist pole tavapärase heategevusüritusega, kus artistid löövad kaasa ilma tasuta. Fredriksson ütles, et ta meelitati lõksu, kuna väideti, et ka teised muusikud on nõus esinema ilma tasuta.

Pärast siiski selgus, et mõnele muusikule ikkagi makstakse. Fredriksson sõnab nüüd, et nii mõnigi muusik oleks läinud õnge ja oleks olnud nõus tasuta esinema, kui ta poleks küsimust avalikult tõstatanud.

Gala korraldaja Mikko Vanni ütles hiljem Ylele saadetud kirjas, et artiste meelitati esinema ilma tasuta, kuna eelarve on väga väike ja see ei võimalda täie rauaga maksta. Vanni lisas, et tegemist on osalt promoüritusega, mida Soome televisioon kannab üle otsesaates.

Fredriksson ütles, et gala idee on väga hea, aga suhtumine artistidesse tekitab hämmastust. Kui gala idee on toetada kultuuri, siis selle korraldamine ilma tasudeta töötab algsele ideele vastu. Galal peaks esile tõstma kultuuritegijaid ja nende saavutusi, lisas ta. Kui kultuuriinimesed on olulised tegijad oma maa tutvustamisel ja turismi edendamisel, siis ei tohiks tekkida olukorda, et nad peavad kerjama raha. Ei tohiks olla nii, et kui hakatakse rääkima rahast, siis pole kultuuriinimestel enam mingit tähendust.

Kommentaarid
(Külastatud 226 korda, 1 külastust täna)