Politsei kahtlustab, et Vene riik langes Soomes pettuse ohvriks

Soome kriminaalpolitsei kahtlustab, et Venemaa langes Helsingis suure kinnisvarapettuse ohvriks. Pettuses on kahtlusalused ühe Espoo kinnisvarafirma juht ja tema poeg, lisaks kinnisvara hindaja, kaks advokaati ja ühe Vene kinnisvarafirma endine juht, vahendab Helsingin Sanomat.

Politsei on välja selgitanud, et Vene riigile kuuluvaid kinnistuid oli plaanis samasuguse pettuse teel müüa ka teistes riikides.

Vene riik müüs 2012. aasta oktoobris vahetuskauba teel Helsingi piirkonnas 58 kinnistut ja sai selle eest büroohoone Lauttasaaris. Tehing käis nii, et Vene riik loovutas kinnistud Soome firmale Rendement Nordic, mis soetas ja müüs Vene riigile edasi Lauttasaari kinnistu. Varem kuulus Lauttasaari kinnistu Soome pensionikindlustusfirmale Keva. Vene riigilt saadud kinnistud müüs Rendement Nordic kohe edasi Soome kinnisvarafirmale.

Kahtlustuse järgi hinnati Vene riigile kuulunud kinnistud alla ja need müüdi Espoo firmale Rendement Nordic turuhinnast märksa odavamalt. Rendement Nordic müüs need kinnistud edasi omakorda turuhinnaga.Hinnavahe oli 4,5 miljonit eurot ja see summa kanti konsultatsioonilepingu alusel ühele Šveitsi pangakontole. Šveitsi konsultatsioonifirma jagas selle raha ära omakorda asjaosaliste vahel, nii et Vene kinnisvaravahendaja sai 2,9 miljonit, millest 15% kanti Soomes tegutseva advokaadi pangakontole Šveitsis. Šveitsi konsultatsioonifirma sai politsei info kohaselt 5%, Espoo kinnisvarafirma pojale kanti üle ligi 1,5 miljoni eurot.

Vene riigi kinnisvarafirma toonane juht tunnistas asja üles Vene uurijatele. Mees mõisteti pettuse eest Venemaal neljaks aastaks vangi.

Poliisi epäilee: Venäjän valtiolta huijattiin miljoonia euroja massiivisessa kiinteistökaupassa pääkaupunkiseudulla

Keskusrikospoliisi (krp) epäilee, että Venäjän valtio on joutunut törkeän petoksen kohteeksi liittyen kiinteistökauppoihin pääkaupunkiseudulla. Venäjä myi lokakuussa 2012 vaihtokaupalla 58 arvoalueilla sijainnutta kiinteistöään ja hankki tilalle toimistotalon Lauttasaaresta. Venäjä luovutti kiinteistökohteensa espoolaiselle yhtiölle, joka puolestaan osti ja luovutti Venäjän valtiolle vaihtokaupassa Kevan Lauttasaaressa sijaitsevan toimistotalon.

Kommentaarid
(Külastatud 456 korda, 1 külastust täna)