Pekka Haavisto kandideerib uuesti Soome presidendiks

Soome roheliste erakonna ja parlamendi liige, inimõiguste ja rahu eest võitleja Pekka Haavisto (58) teatas täna Soome televisiooni hommikusaates, et kandideerib järgmisel aastal toimuvatel valimistel uuesti Soome presidendiks.

Haavisto ütles, et tema jaoks saab tähtsaimaks teemaks valimistel Soome tulevik, see, milline on Soome 100 aasta pärast.

Viimati kandideeris ta 2012. aastal, ent siis jäi Sauli Niinistö järel teiseks. Haavisto on olnud Soome valitsustes keskkonna- ja arenguminister. 2016. aasta oktoobris nimetati Haavisto Euroopa rahuinstituudi peasekretäriks.

Pekka Haavisto on avalikult homoseksuaalne mees, kes on alates 2002. aastast registreeritud paarisuhtes Ekuadorist pärit Nexar Antonio Flores’iga (ülal kujutisel vasakul).

Kommentaarid
(Külastatud 1,141 korda, 1 külastust täna)