Olümpiavõitja raske elu: Toni Niemisel pole raha, et süüa osta

Matti Nykänen pole ainus olümpiasangar, kel on Soomes tõsiseid probleeme hakkamasaamisega. Lahtist pärit 1992. aasta Albertville’i olümpiavõitja Toni Nieminen tunnistab, et tal pole raha toidu ega bensiini ostmiseks.

Toni Niemise (41) olekust on näha, et tal on olnud raske. Silmaalused on mustad, nahk krimpsus ning juuksed pikaks kasvanud. Mehe hääl on pinges, kui ta räägib, vahendab Iltalehti.

„Ei oska isegi öelda, milline on rahaline olukord,” selgitab ta, „pahasti perses see on.”

Möödunud aastal tuli uudis, et Niemisel on arestitud 70 000 eurot, sellest 55 000 eurot maksuametile.

Nieminen tunnistab, et pidi jätma möödunud aastal katki töö kinnisvaramaaklerina, kuna tal polnud enam raha bensiini ostmiseks. Möödunud aasta jõulude ajal ütles Nieminen intervjuus, et tal pole raha isegi toidu ostmiseks.

Möödunud aasta lõpus kolis Toni oma sünnikohast Lahtist Oulusse, naise Heidi sünnikohta, kuna kahe kodu üleval pidamine käis üle jõu. Praegu Niemisel siiski tööd on: Oulust käib ta Helsingisse telesaateid kommenteerima ja Lahtisse MM-võistluste abimeeskonda. Mehele on toeks naine Heidi, kellega ta möödunud aastal abiellus.

Tulevikus kavatseb Nieminen taas suusahüpetega tegelema hakata. Ta ütleb, et kevadel tahab kaasa lüüa Soome meistrivõistlustel. Soome suusaliidu suusahüpete võistluslitsents maksab 311 eurot.

Kommentaarid
(Külastatud 344 korda, 1 külastust täna)