Nokia 3310 on tagasi!

Kunagine maailma kõige populaarsem mobiiltelefon Nokia 3310 on tagasi, veidi uuemas kuues ja madala, 49-eurose hinnaga.

Telefonil on enam-vähem vana kuju. Võimalik on valida ühe või kahe sim-kaardi pesaga telefon. Telefoni aku kannatab 2G võrgus kuni 22 tundi kõneaega, ooteaeg on kuni üks kuu. Lisaks 2 MP kaamera koos led-välguga, 2,4-tolline kumer ekraan, FM-raadio ja MP3-mängija ning 16 MB sisemälu, mis on laiendatav veel mälukaardiga 32 GB võrra. Telefonil on peal vana hea ussimäng.

 

Sree Hari △▽▲ I ▼ on Twitter

The phone that once ruled the world….The cute, yet powerful & sturdy #Nokia3310 is back, revamped..!!!

Lisaks sellele toob Soome firma HMD turule uued Android süsteemi kasutavad nutitelefonid Nokia 2 (hind 139 eurot) ja Nokia 5 (189 eurot). Nokia 6 (229 eurot) tuli Hiina turule juba jaanuaris. Telefonid tulevad müügile aprillist kuni juunini, vahendab Helsingin Sanomat.

HMD juht Arto Nummela ütles, et tähtsaim asi on koostöö ettevõttega Google, tänu millele saavad Nokia telefonide kasutajad alati kõige värskema tarkvara uuenduse. Ükski teine tootja sellist asja ei paku.

HMD turundusjuht Pekka Rantala ütles, et eesmärk on pakkuda kliendile just sellist Androidi tarkvara lahendust, mida Google on ette näinud.

Nokia müüs kahjumis mobiiltelefonide üksuse 2014. aastal Microsoftile, mis tegeles telefonide tootmisega kaks aastat. 2016. aasta maikuus ostsid Microsoftilt mobiiltelefonide tootmise 350 miljoni euro eest Soome firma HMD ja elektroonikatoodete valmistaja Foxconn. HMD lubas kolme aasta jooksul investeerida telefonide müügitegevusse 500 miljonit eurot. Telefone valmistab Aasias Foxconn.

HMD eesmärk on pakkuda kallimates nutitelefonides kasutatavaid lahendusi odavamate telefonide puhul. Selle tarbeks võeti kasutusele Nokia kaubamärk ja patendid. Lähimatel aastatel on eesmärk kasvada maailma üheks juhtivaks mobiiltelefonide tootjaks. See tähendab, et igal aastal peaks müüma sadu miljoneid telefone. Möödunud aastal müüdi kogu maailmas 1,5 miljardit mobiiltelefoni.

Vanha suosikkipuhelin 3310 tekee paluun – suomalainen yritys julkisti myös kolme uutta Nokia-puhelinta

Suomalainen HMD julkaisi sunnuntaina kolme uutta Nokia-puhelinta ja yhden vanhan puhelimen uudistettuna. Uudet ohjelmistoyhtiö Googlen Android-käyttöjärjestelmää hyödyntävät puhelimet ovat Nokia 6, Nokia 5 ja Nokia 3. Vanha puhelin on aikoinaan erittäin suosittu Nokia 3310, johon yhtiö on tehnyt päivityksiä. Nokia 6:sta HMD julkaisi Kiinan markkinoille räätälöidyn mallin jo tammikuussa.

Kommentaarid
(Külastatud 1,373 korda, 1 külastust täna)