Malaga lennujaama lähedal Briti mehe tapmises kahtlustatakse soomlasi

Möödunud aasta 21. oktoobril Hispaania lõunaosas Malaga lennujaama ligidal kodutu 51-aastase Briti kodaniku tapmises kahtlustab Hispaania politsei soomlasi. Üks suurt kasvu 50-aastane soomlane võeti kohe algul kinni, nüüd otsitakse veel kahte meest seoses ühe videoga, vahendab Iltalehti.

Kodutu Briti mehe Steven Allfordi tapmine oli möödunud aasta oktoobris Briti pressis tähelepanu äratanud sündmus. Näiteks Daily Mirror kirjutas, kuidas tapetud mees oli seotud pargipingi külge, tema püksid olid alla tõmmatud ja kannikatele olid pandud singiviilud ning tema genitaalid pistetud tuunikala konservikarpi.

Kahtlustati, et Briti mehe võis tappa mõni teine kodutu toidu pärast tekkinud tüli käigus. Kahtlusalusena võeti kinni suurt kasvu 50-aastane kodutu soome mees. Soomlane on sellest ajast saadik olnud vahi all.

Hiljem tehtud lahkamisel selgus, et Allford võis lämbuda pärast üht suuremat joomingut omaenda okse sisse. Vahi alla võetud soomlane eitas oma seotust Allfordi kallal toime pandud tegudega.

Nüüd aga on välja ilmunud video, kus on näha veel kahte soome meest, kes võivad olla Briti mehe tapmisega seotud. Videost on näha, et Briti meest oli enne surma pekstud ja piinatud. Mees oli veel elus, kui ta pingi külge kinni seoti. Lõpuks oli mees lämbunud omaenda okse sisse, kuna ta ei saanud end liigutada. Lämbumine võis olla seotud pikaajalise alkoholi tarvitamisega. Lisaks kahele soomlasele kahtlustatakse veel üht inglast ja üht iirlast. Meestele jõuti jälile, kui Soome politsei avastas veebist ühe video, kus neli meest narrivad Malaga lennujaamas üht Briti meest. Video on tehtud samal õhtul, kui Briti mees suri. Soome politseil õnnestus saata video Hispaania politseile, enne kui see võrgust eemaldati.

Videost selgus ühtlasi, et iirlane, keda oli varem üle kuulatud, polnud lihtsalt pealtnägija, vaid oli asjas osaline. Iiri meest otsiti kolm kuud, kuni ta lõpuks leiti möödunud nädalal Andaluusiast Algecirase linnast, 1,5-tunnise autosõidu kaugusel Malagast. Mees elas kodutute laagris. Hispaania politsei info kohaselt on ülejäänud kolm meest jooksus, nad on enda tagaotsimisest teadlikult ja põgenevad.

Senini on ebaselge, miks Briti mees tapeti. Hispaania meedia info kohaselt oli tõusnud tüli toidu pärast. Briti mees sõi ära teiste toidu ja jõi ära teiste joogid ilma, et oleks midagi vastu andnud. Ohver põdes skisofreeniat ja oli alkohoolik. Mehel oli kriminaalne taust, ta oli istunud vangis nii Hispaanias kui Prantsusmaal.

Kommentaarid
(Külastatud 690 korda, 1 külastust täna)