Mäehüppelegend Toni Nieminen läheb poliitikasse

Soome mäesuusakuulsus ja olümpiavõitja Toni Nieminen andis täna Twitteri vahendusel teada, et kandideerib kevadel kohalikel valimistel Oulus Kokoomuse nimekirjas.

Nieminen kolis koos oma naise Heidiga Oulusse detsembris. Ta ütles Iltalehtile, et Kokoomuse erakonna esindajad võtsid temaga kohe ühendust. Ta seedis asja ja jäi lõpuks nõusse. Nieminen kandideerib lihtsalt Kokoomuse nimekirjas, ta pole erakonna liige.

Erakonnad on temaga varemgi ühendust võtnud. Näiteks pärast olümpiavõitu Albertville’is 1992. aastal pakuti talle kandideerimise võimalust parlamendi valimistel. Siis polnud ta sellega nõus, kuna leidis, et pole veel küps. Nüüd, 41-aastasena on ta nõus kandideerima.

Niemineni arvetel on arestitud raha mitmekümne tuhande euro ulatuses. Mees ise ei näe probleemi kandideerida omavalitsuse raha-asju juhtima olukorras, kus tema enda raha-asjad pole päris korras. Ta tunnistas, et rahaline olukord ongi põhjus, mis kannustas teda kandideerima. Ta ütles, et on proovinud kätt väikeettevõtjana, aga Soomes on väga raske ettevõtjana lapsi ja peret toita. Ettevõtjal pole sellist turvavõrgustikku nagu on palgatöötajal. Ettevõtjana võid kergesti langeda üldse süsteemist välja.

Nieminen loodab, et kohalikud valimised annavad võimaluse saada omale mõni kindlam amet.

Soome kohalike omavalitsuste valimised toimuvad 9. aprillil.

PP Kokoomus on Twitter

Puoluesihteeri @jannepesonen Oulussa ehdokashankinnan merkeissä – tervetuloa mukaan porukkaan Toni Nieminen. #kokoomus #kuntavaalit2017

Kommentaarid
(Külastatud 398 korda, 1 külastust täna)