KUUM: Helsingi kesklinnas käib kõva madin, kohal on rahvasaadik

Helsingi kesklinnas käib parasjagu kõva madin seoses immigrantide-vastase meeleavaldusega, mis on kestnud juba 7 päeva ja mida politsei tahab laiali saata. Kohale on saabunud suur hulk soomlasi, nende seas rahvasaadikud nagu Laura Huhtasaari.

Huhtasaari esines just kõnega, kus kritiseeris Soome valitsust seoses võimetusega seista vastu riiki saabunud illegaalsetele immigrantidele.

Soomlastest meeleavaldajad on tulnud tänavale reaktsioonina iraaklaste samasugusele laagrile kesklinnas. Iraaklased avaldavad meelt väljasaatmise otsuste vastu. Kokku ootab Soomes väljasaatmist ligi 10 000 iraaklast.

Iraaklased on kolinud Mannerheimintie äärest Rautatientorile ja kannavad oma meeleavaldust üle Facebooki vahendusel:

Soomlased on oma meeleavalduse ristinud Suomi-Maidaniks, samalaadsete meeleavalduste järgi Ukrainas.

Mõni aeg tagasi oli käimas Youtube’i keskkonnas otseülekanne, mis peaks jätkuma kell 23 või siis, kui hakkab toimuma midagi põnevat:

Rahvasaadik Laura Huhtasaari küsis täna õhtul Suomi-Maidanil, kas soomlased on tõesti nii nõrgad, et ei suuda maalt välja saata inimesi, kes on saabunud illegaalselt, keda on toidetud ja kaetud, kes on saanud ajutise varjupaiga, aga kellele pole antud püsivat elamisluba ja kes on kohustatud maalt lahkuma.

„Oma kansa ensin,” (Oma rahvas enne) ütles Huhtasaari, tsiteerides USA presidenti Donald Trumpi.

Meelevaldusel on olnud täna juttu, et Suomi-Maidan tahetakse Helsingi linnavõimu pealekäimisel politsei abil Mannerheimintielt Lasipalatsi juurest ära viia Rautatientorile ehk raudteejaama juurde, sinna, kus on iraaklased meelt avaldamas. Soomlased rääkisid, et tahavad käia vaatamas Rautatientoril, mis olukord seal valitseb.

Kommentaarid
(Külastatud 667 korda, 1 külastust täna)