Kolm meest vägistasid Kokkolas neljanda

Kolm meest vägistasid Soomes Kesk-Pohjanmaal keset Kokkola linna neljanda mehe, mille eest mõisteti meestele vanglakaristus.

Ohvri isiku ja kohtutoimiku tunnistas Kesk-Pohjanmaa kohus salajaseks, et ohvrit kaitsta. Seletuskirjast võib siiski välja lugeda, et mehed mõisteti süüdi raskekujulise vägistamise pärast, vahendab Iltalehti.

Prokuratuuri hinnangul muutis teo raskemaks asjaolu, et selle juures tarvitati mõjutamist ja tegu sisaldas ohvrit alandavaid jooni. Kohus leidis siiski, et vägistamine polnud raskekujuline. See, et tegemist oli alandamisega, ei leidnud samuti kinnitust. Kohus arvestas, et asi kestis lühikest aega ja selle juures ei kasutatud vägivalda. Ohvrit küll ähvardati vägivallaga, kui ta ei allu kolmiku tahtele.

Kuritegu pandi toime kohe Kokkola kesklinnas Hansa kvartalis ühe ettevõtte ruumides. Tänavalt polnud asja võimalik näha. Sündmuskohal oli ka viies isik, keda aga kohtusse ei kutsutud.

Põhiline mees, kes nõudis suuseksi, oli kolmikust vanim, 58-aastane. Tema sai kõige leebema, ühe aasta ja ühe kuu pikkuse tingimisi vanglakaristuse. Teda abistanud 32- aastane mees sai pooleteise aasta pikkuse tingimisi vanglakaristuse. Kõige noorem, 26-aastane mees pandi aastaks ja 9 kuuks vangi, seda aga tema varasemate õigusrikkumiste nagu raha võltsimise, kehalise väärkohtlemise ja narkootilise aine kasutamise eest.

Ohvrile mõistis kohus tekitatud valu eest välja 800 eurot, kannatuste eest 5000 eurot ning muude kulutuste eest veel 300 eurot.

Otsuse võib veel edasi kaevata.

Kommentaarid
(Külastatud 668 korda, 1 külastust täna)