Kahte nigeeria naist kahtlustatakse Soomes kolmanda kupeldamises

Kahte nigeeria naist kahtlustatakse kolmanda ebaseaduslikus maale toomises ja tema kupeldamises, teatas Soome piirivalve. Naine toimetati Liibüa kaudu Itaaliasse, kust ta toodi Soome. Temalt nõuti Soome toomise eest 15 000 eurot, mida ta pidi hakkama tagasi maksma oma keha müües Vantaal, Tamperes ja Oulus.

Naine toodi esimest korda Soome 2016. aasta 24. juunil, ent see selgus alles siis, kui ta toodi teist korda Soome sama aasta 1. novembril. Vahepeal oli naine viidud tagasi Itaaliasse, kust ta toodi tagasi võltsitud Itaalia passi ja ID-kaardiga. Asi tuli ilmsiks Helsingi Vantaa lennujaamas välismaalaste kontrollimise käigus.

Piirivalve info kohaselt oli naine Euroopas ringi reisides kogu aeg kahe ülejäänud nigeerlase mõjuvallas, vahendab Helsingin Sanomat. Kaks naist on võetud eeluurimise ajaks vahi alla. Ühe naise telefonist leiti seksivideo, kus on näha lapsi, mistõttu ühte naist kahtlustatakse veel lapsi alandavas olukorras kujutava pildi omamises.

Piirivalve tegi asja uurimisel koostööd teiste Euroopa Liidu riikide ametivõimude ja  Hollandi spetsialistiga. Asja uurides selgus, et samamoodi on mööda Euroopat ringi veetud teisigi naisi.

Nigeeria naiste seksiga seotud inimkaubandus on Euroopas levinud asi. Piirivalve info kohaselt on Soomes varem olnud veel üks sarnane juhtum. Asi on antud üle Ida-Uusimaa prokuratuurile.

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005081568.html

Kommentaarid
(Külastatud 280 korda, 1 külastust täna)