Johan Bäckmanile ei taheta anda luba raadiojaama ostmiseks

Soome transpordi- ja kommunikatsiooniministeerium lõpetab raadiojaama Love FM tegevusloa, kuna on saanud teatavaks, raadiojaama omanikfirma Love FM Oy 95% osalust tahab osta Johan Bäckman, vahendab Helsingin Sanomat.

Praegu on Tamperes tegutseva raadiojaama Love FM omanik Trammell Brady Ford III. Temale on ühtlasi väljastatud tegevusluba ja selle üleandmine teisele isikule pole lubatud.

Otsuse taga on Soome kaitsepolitsei Supo, kelle hinnangul kahjustab raadiojaama tegevusloa peatamata jätmine rahvuslikku julgeolekut. Bäckman on Soomes tuntud kui venemeelne aktivist, kes esindab muu hulgas Ukrainast eraldunud Donetski rahvavabariiki.

Love FM raadiojaam alustas 2016. aasta kevadel ja selle tegevusluba on kehtiv 2019. aasta lõpuni. Raadiojaam on Soomes kuulatav sagedusel Nokia 95,3 MHz. Kanal edastab muu hulgas Vene meediakanalite infot. Yle info kohaselt edastab venemeelne raadiojaam infot Ukraina separatiste ja Krimmi poolsaare, samuti Vene sise- ja välispoliitika kohta.

Ministeriö aikoo estää Johan Bäckmania ostamasta radiokanavaa – Supo: “Vaarantaa kansallista turvallisuutta”

Liikenne- ja viestintäministeriö peruuttaa Love FM -nimisen radiokanavan toimiluvan, mikäli kanavan määräysvaltaa muutetaan Viestintävirastolle toimitetun hakemuksen mukaisesti. Hakemuksen mukaan Johan Bäckman olisi ostamassa 95 prosenttia kanavaa ylläpitävän Love FM Oy:n osakkeista. Love FM Oy on Trammell Brady Ford III -nimisen henkilön omistama yhtiö.

Kommentaarid
(Külastatud 340 korda, 1 külastust täna)