Helsingi maidanid jätkavad visalt. Immigrantide oma külastasid parlamendi liikmed

Helsingi kesklinnas on juba üle kahe nädala pidanud külma ja tuult trotsides maidanit nii immigrandid, kes soovivad õigust Soome elama jääda, kui ka soomlased, kes ei soovi näha immigrante.

Nii nagu vahendab immigrantide Facebooki külg, külastasid immigrantide maidanit eile, reedel, 24. veebruaril Soome parlamendi Eduskunta liikmed Pekka Haavisto (rohelised) ja Erkki Tuomioja (sotsid). Nad ajasid meeleavaldajatega juttu ligi tund aega ja tegid ühispilti:

Samal ajal on samas kesklinnas raudteejaama juures teine, soomlaste maidan, mis avaldab meelt immigrantide ehk matu-de ja neid toetavate suvakki-te vastu. Sõna suvakki tuleb sõnast suvaitsevainen ehk tolerantne, eestikeelne vaste on tolerast.

Eile olid soomlased vapralt oma telgiga raudteejaama juures ja soomlaste maidani üks eestvedajaid Marco de Wit rääkis Youtube’i videos, et neid käis ründamas üks somaallane:

De Wit rääkis ühtlasi, et riigimeedia ei ole käinud nende vastu huvi tundmas, küll aga on kohal käinud Ungari ja Eesti väljaanded. De Wit ütles, et sotsiaalmeedias on käinud nende meeleavaldusi vaatamas ligi 400 000 inimest, mistõttu ei saa öelda, et nende vastu huvi ei tunta.

Soomlaste maidan Helsingi kesklinnas 24.02.2017. Kujutis: Youtube
Kommentaarid
(Külastatud 330 korda, 1 külastust täna)