Vene turistid hakkavad Soome naasma

Vene turistide arv on hakanud Soomes kasvama, vahendab Helsingin Sanomat.

Helsingi kesklinnas on juba märgata ostlema tulnud Vene turiste. Neid ongi oodatud, sest aastavahetusel ennustati Vene turistide naasmist Soome.

Helsingi tänavapildis pole muutust veel näha. Tänaval on märgata palju Jaapani turiste. Hispaanlasi ja ameeriklasi võib kohata sama sagedasti kui venelasi.

Venelased räägivad, et ostavad Soomest piima- ja lihatooteid, mida kodus pole saada. Nende väitel on Eestis kaubad veelgi odavamad kui Soomes. Ostetakse ka elektroonikat ja rõivaid, mis on Venemaal kallimad. Näiteks kvaliteetsed jalanõud ja rõivad on Peterburis 3-4 korda kallimad kui Soomes. Näiteks Uggi saapad maksavad Soomes sada eurot, Peterburis kolm korda rohkem.

Veel kolm aastat tagasi oli olukord sootuks teine – siis võis vene keelt kuulda pea igal tänavanurgal, eriti jaanuaris, mis on idanaabrite üks lemmik puhkamise ja reismise aeg. Venelaste reisimine jäi harvaks veidi enam kui kaks aastat tagasi, kui rubla kurss hakkas kukkuma.

  1. aastaks oli Vene turistide arv Soomes kukkunud kaks korda võrrledes 2012. aastaga. Tippaastal 2012 ööbisid venelased Helsingis üle 300 000 korra.

Nüüd on rubla kurss taas tugevnemas ja sellega seotus Venemaalt saabuvate turistide arv tõusuteel.

Venäläinen Natalia Smirnova etsii Helsingistä kenkiä ja vaatteita – Pietarissa ne voivat maksaa kolminkertaisesti

Heidän täytyy olla venäläisiä turisteja. Vain turistit harhailevat pakkasaamuna autiolla Aleksanterinkadulla. Nämä näyttävät siltä, että ovat tottuneet pakkaseen. Turkiksiin verhoutuneet naiset etsivät katseillaan avonaisia liikkeitä. Aviomiehillä on kamerat kaulalla. Kyllä, arvaus osuu oikeaan. Smirnovin ja Ivanovin perheet ovat saapuneet Helsinkiin ostoksille. Venäläisten paluuta helsinkiläisiin kauppoihin onkin jo odotettu.

Kommentaarid
(Külastatud 367 korda, 1 külastust täna)