Vantaale maandunud reisilennukisse lõi välk sisse

Vantaa lennuväljale maandunud Norra lennufirma Norwegian reisilennukisse lõi ööl vastu tänast päeva välk sisse. Inimesed kannatada ei saanud, vahendab Helsingin Sanomat.

Välk lõi Budapestist saabunud lennukisse lennu lõppfaasis, teatas Norwegiani pressiesindaja Tarja Walde-Brown. Lennuk saabus Helsingisse kell 00.40.

Juhtum ei põhjustanud lennuki hilinemist ega ohtu reisijatele. Piksetabamused on lennukite puhul tavalised.

Lennuki reisijateruumis oli enne laskumist näha tugevat valgussähvatust ja kerget pauku. Lennukis oli kuulda ka kiljeid, aga muidu oli kõik rahulik ja lennuki meeskond andis reisijatele juhunu kohta infot.

Äikselöök ei kujuta reisijatele enamasti ohtu, sest lennuki kere töötab piksevardana. Tavalisele ei kujuta pikselöök mingit ohtu ka lennuki kerele, aga mõnikord tuleb mõned kere osad välja vahetada. Tabamuse saanud lennukit kontrollitakse hiljem põhjalikult.

Soome lõunarannikul oli eile harvaesinev talveäike. Koos lumetormiga tuvastati kaks äikselööki.

Salama iski Helsinki-Vantaalle laskeutuneeseen matkustajakoneeseen

Helsinki-Vantaan lentoasemalle saapuneeseen Norwegianin matkustajakoneeseen iski salama keskiviikon vastaisena yönä. Salama osui Budapestistä tulleeseen koneeseen lennon loppuvaiheessa, kertoo Norwegianin viestinnän edustaja Tarja Valde-Brown. Kone saapui Helsinkiin kello 0.40. Tapaus ei Valde-Brownin mukaan aiheuttanut myöhästymisiä eikä siitä ollut matkustajille vaaraa. “Salamaniskuja tapahtuu silloin tällöin.” Lennolla ollut HS:n lukija kertoo, että salamanisku näkyi matkustamossa välähdyksenä ja kuului kevyenä tärähdyksenä.

Kommentaarid
(Külastatud 368 korda, 1 külastust täna)