Uue auto pidamine läheb Soomes oluliselt odavamaks

Uue auto pidamine läheb Soomes välja töötatud kava kohaselt alates järgmisest aastast oluliselt odavamaks. Näiteks paari aasta vanuse säästliku Škoda Octavia iga-aastane makse väheneb ligi poole võrra, selgub Soome liiklusturvalisusameti Trafi kodulehel olevast kalkulaatorist.

Lisaks sellele kaob uue auto ostmisel maks, mis vähendab auto hinda mitme tuhande euro võrra.

1,2-liitrise mootoriga säästliku Škoda Octavia iga-aastane makse väheneb praeguselt 708 eurolt 475 euroni, kui aastas sõidetakse autoga 10 000 kilomeetrit. Kui autoga sõidetakse märkimisväärselt rohkem, on makse 642 eurot, aga see jääb ikka alla praegusele maksele.

Samas näiteks paarikümmend aastat vana Volkswagen Passati iga-aastane makse püsib samasuguse 10 000-kilomeetrise läbisõidu korral praeguse ligi 790 euro peal aastas. Kui on kavas rohkem sõita ja riigimaanteedel, kerkib makse 1000 euroni aastas. Diiselmootori korral on makse veel 100 euro võrra suurem. Seda on poole rohkem kui samalaadse uue auto puhul.

Kommentaarid
(Külastatud 591 korda, 1 külastust täna)