Üle tuhande soomlase langenud Apple ID pettuse ohvriks

Üle tuhande soomlase on langenud Apple’i seadmete kasutamisega seotud pettuse ohvriks. Nimelt on nad vastanud libakirjale, milles andnud teada oma Apple ID, paroolid, krediitkaardi andmed ja panga kasutajanimed, teatas tehnilise järelvalve amet (Viestintävirasto).

Skeem on lihtne, aga tõhus: inimestele saadetakse kirju, mis näevad välja nagu Apple’i enda omad. Neil on antud teada, et keegi on üritanud muuta kasutajatunnust ja sel puhul palutakse teenindusse sisse logida. Kui inimene sisse logib, siis palutakse sisestada krediitkaardi ja muud andmed. Nii on võimalik pettuse autoritel kopeerida hulgaliselt andmeid ilma, et inimene ise midagi aru saaks.

Nõnda on kopeeritud juba üle tuhande soomlase andmed ja iga päev langeb pettuse ohvriks Soomes kümneid inimesi. Politsei info kohaselt on asja kohta tehtud üle 30 kuriteoteate.

Pettusest saab aru järgmiselt. Kui saad Apple’ilt ID muutmise teate:

siis tuleb järgi vaadata, mis on veebilehitseja otsinguriba aadress (see tuleb välja ribale klõpsates). Kui ribal on järgmine aadress, on tegemist pettusega:

Õige Apple ID aadress on järgmine:

Kommentaarid
(Külastatud 219 korda, 1 külastust täna)