Piinlik: soomlased vilistasid peaministri välja

Soomlased vilistasid laupäeval vahetult enne uue aasta tulekut Helsingis 100. aastapäeva avapeol välja rahvast tervitama tulnud peaministri, vahendavad Soome uudistekanalid.

Peaminister Juha Sipilä, kelle toetus on rahva hulgas viimasel ajal kõikuma löönud, tuli lavale paarkümmend minutit enne uue aasta tulekut. Ta ütles oma tervitussõnad, mille peale hakkas rahvas vilistama ja karjus: buu. Selle peale püüdis peaminister kiiresti lõpetada ja soovis kõigile head uut aastat, ent õhtujuhid Nina ja Lorenz Backman küsitlesid teda edasi. Peaminister aga ei lasknud end häirida ja ütles, et võiks paluda mõne soosituma esineja lavale. Selle peale lasti ta lõpuks lavalt minema.

Pärast Sipilät astus lavale laulja Samuli Edelmann. Lisaks astusid õhtul üles sellised Soome staarid nagu Saara Aalto, Robin, Alma, Paula Koivuniemi, Remo & Hurriganes feat Michael Monroe, Paleface, Jenni Vartiainen, Fork, Olavi Uusivirta, Tiisu, Lauri Tähkä, Leo Stillman ja Iiro Rantala ning Darude.

Lisaks peaministrile tervitas peole kogunenud inimesi Helsingi linnapea Jussi Pajunen.

Laupäeva õhtul oli Helsingi kesklinna Kansalaistori väljakule kogunenud Soome 100. aastapäeva avakontserti ja pidu nautima ligi 100 000 inimest.

Kujutisel kaadrid teleülekandest, kus peaminister rahvast tervitas.

Kommentaarid
(Külastatud 287 korda, 1 külastust täna)