Soomes on kadunud ohtlik retsidivist

Soome on tagaotsitav täna 14,5-aastaks vangi mõistetud ent karistusest kõrvale hoidev ohtlik retsidivist Pekka Seppänen.

Politsei info kohaselt on Põhja-Karajalast pärit 51-aastane Seppänen 183 cm pikk ja tugeva kehaehitusega. Tema riietuse ja liikumisvahendi kohta puudub informatsioon.

Kõigil, kes tema kohta midagi teavad, palutakse helistada hädaabinumbril 112.

Tegemist on ohtliku retsidivistiga, kes on teinud kõiksugu kurja: urineerinud joogivette, torganud teist ravimisüstlaga, uimastanud ja kuritarvitanud. Aastate jooksul on temaga koos elades surnud seitse inimest. Teda on süüdistatud kahes tapmises ja kolmes tapmiskatses. Temaga on seotud kokku 15 eluohtliku seisundi tekitamist, kaasa arvatud surmad.

Seppänen oli eelmisel aastavahetusel 2015-2016 eeluurimisvanglas, aga ta vabastati kohtuskäimise ajaks. Talle mõistis Põhja-Karjala maakohus täna 14,5 aasta pikkuse reaalse vanglakaristuse.

Politsei väitel on mees eriti hea ujuja. Ta võib ujuda järjest mitu kilomeetrit. Kord ujus ta politsei eest ära 700 meetrit veekogu teisele kaldale, siis tagasi ja vahepeal ähvardas ujudes põhja tõmmata politsei paadi.

Tunnistajate väitel on mees eriti vägivaldne nende suhtes, kes on tema vastu, aga ka niisama, ilma mingi põhjuseta. Näiteks ühele naisele, kes oli teinud kaebuse lapse kohta lastekaitsele, lõi Seppänen mitu korda süstlaga selga. Üks Seppäneni endine sulane rääkis, et teda oli kahtlustatud loomakaitsesse kaebamise pärast ja kättemaksuks oli Seppänen urineerinud tema kodus joogivee ämbrisse. Lisaks oli ära tapetud sulase koer. Üks tunnistaja rääkis, kuidas Seppänen oli ühe naise ära uimastanud, mispeale naine oksendas, minestas ja Seppänen surus teadvuseta naisele sõnnikuhargi tuppe. Pärast seda naine suri.

Lisaks süüdistati Seppäneni teiste inimeste uimastamises, kui lisas joogi sisse uimastavat ainet. Mehel oli komme uimastatud inimesi seksuaalselt kuritarvitada.

Seppänen jõudis palju kurja teha, kuna inimesed ei julgenud tema vastu tunnistada. Mõned inimesed ei julge siiani tema vastu tunnistada, kartes kättemaksu. Kuivõrd inimesed olid hirmul, siis ei jõudnud info piisavalt kiiresti ametivõimudeni.

Kommentaarid
(Külastatud 1,116 korda, 1 külastust täna)