Soome plaanib kange õlle müüki toidupoes, see mõjutab müüki laevadel

Soomes kavandatakse kange õlle müüki toidupoes, see mõjutab omakorda müüki laevadel, vahendab Yle.

Soomest Eesti ja Rootsi vahet sõitvate Tallinki laevade tuludest üle poole moodustab müük laeva restoranides ja poodides. Alkoholil on siin omakorda oluline osa.

Soome kaupmeeste hulgas läbi viidud küsitlus näitab, et kange õlle tulek toidupoodidesse vähendaks müüki laevadel ja õlle, siidri ning longerote toomist Eestist poole võrra. Samas paraneks Soomes alkoholiaktsiisi laekumine 60 miljoni euro ehk 4% võrra aastas.

Tallinki müügijuht Aimar Pärna ütles asja kommenteerides, et laevafirma jälgib turul toimuvat, aga see ei tohiks mõjutada reisijate hulka. Tema sõnul säilitab müük laevadel poole laevafirma käibest ka pärast Soomes toimuvaid muudatusi.

Teise laevafirma Eckerö Line juht Taru Keronen ütles, et ei usu, et müük laevadel kukub poole võrra. Tema väitel on õllehinna erinevus Eesti ja Soome vahel juba vähenenud ja õlle müük laevadel vastavalt sellele kukkunud.

Erinevalt varasemast 10-15% õlleaktsiisi tõusust aastas on Eestis kasvas tõsta tänavusel aastal õlleaktsiisi 70% võrra. Laevadel loodetakse õlle müük asendada millegi muuga. Kavas on laiendada sortimenti, et inimene tunneks end nagu lennujaamas. Lisaks loodetakse Aasiast ja mujalt välismaalt pärit reisijate osakaalu kasvule.

Kommentaarid
(Külastatud 488 korda, 1 külastust täna)