Soome naine: parem elan üksi kui ilma aruka vestluseta

Soomes on viimasel ajal käimas diskussioon teemal, et naistel on raske leida piisavalt arukat meest. Nii nagu Eestis on Soomes palju kõrgharidusega naisi, kelle jaoks ei jätku vastava hariduse ja ettevalmistusega mehi. Ajalehes Helsingin Sanomat arvamust avaldanud naine märgib, et ta elab pigem üksi kui ilma aruka vestluseta.

Naine kirjutab, et on jälginud viimastel päevadel arenenud diskussiooni, kus naistel on justkui „liiga suured nõudmised” paarisuhtele. Naised justkui on liiga nõudlikud, kui nõuavad paarisuhet, kus oleks võimalik arukas vestlus. Et peaks olema rahul vaid läheduse ja võimalusega mehele süüa teha. Tutvumisteenuse kasutamise peaks lõpetama ning selle asemel käima rohkem väljas. Nõnda laheneks üksikuks jäänud naiste probleem. Selge.

Aga kui lõpetaks inimeste mõtlemisvõime alahindamise ja naiste süüdistamise? Paljudele meist on inimsuhted tähtsad selleks, et inimesena areneda, õppida midagi uut ja esitada endale arukuse osas väljakutseid. On kohatu süüdistada naisi selles, et mõned meist soovivad suhteid, kus sind mõistetakse ja kus sa võid arutleda olulistest asjadest ja kus sinu mõtlemisvõimet proovile pannakse.

Miks peaks elama kooselu ainult kooselu pärast?

Naine kirjutab, et tema ei ole mõelnud elada koos kellegi sellisega, kes ei paku huvi, rääkimata sellest, et loobuda arukatest vestlustest.

Ta usub, et maailmas on olemas selliseid mehi, kes arvavad samamoodi. Naine palub, et inimestele antaks võimalus elada pigem üksi, kui sellises suhtes, kus sul puudub võimalus arendada arukaid vestlusi.

Foto on illustratiivne.

Kommentaarid
(Külastatud 570 korda, 1 külastust täna)