Soome mehed said karmima karistuse rassistlike märkuste eest

Kolm soomlasest meest said Espoo kohtult karistuse möödakäija tülitamise ja rassistlike märkuste eest. Meestele mõisteti rahatrahv, vahendab Iltalehti.

Kolm 30-44-aastast soome meest olid libistamas Maininkikoulu lähedal kõnniteel õlut, kui neist möödus tumedanahaline mees. Möödakäia tahtis meeste vahelt läbi minna, aga tema nahavärv ärritas soomlasi. Üks varem vägivaldsuse pärast vangis istunud 30-aastane mees lõi möödakäijat rusikaga vastu õlga ja pead. Möödakäia pistis selle peale jooksu. Kolm meest hakkasid teda taga ajama, karjudes samal ajal rassistlikke solvanguid.

Kuigi möödakäia helistas hädaabi numbril ja üritas teha jälitajatest pilti, sai tema telefoni aku tühjaks. Jälitajad said mehe kätte ja solvasid teda edasi. 7-10 minuti pärast jõudis kohale politseiauto.

Teine ründajatest, 35-aastane mees ei märganud politseiauto tulekut ja lõi tumedanahalist vastu külge. Ülekuulamisel kasutas ta ohvri suhtes rassistlikke väljendeid. Ka seda meest on varem vägivalla eest süüdi mõistetud.

Kolmas mees, kelle politsei sündmuskohal kinni võttis väitis hiljem ülekuulamisel, et teda polnud üldse kohal.

Põgeneja oli veendunud, et kui tagaajajad oleksid ta kätte saanud, siis oleks tal läinud palju hullemini. Kohus oli sama meelt.

Kohus mõistis meestele vägivalla eest 420-630 euro suuruse rahalise karistuse. Karistuse määramisel võttis kohus arvesse teo rassistlikku motiivi. Süüalused ei osanud teole leida muud motiivi kui see, et tegemist oli tumeda nahavärviga välismaa mehega.

Kohtuotsuse võib edasi kaevata.

Kommentaarid
(Külastatud 624 korda, 1 külastust täna)