Soome mees põrutab naistele vastu: naised on liiga pirtsakad

Soomes on viimastel päevadel arenenud diskussioon naise ja mehe rolli üle ühiskonnas. Naised on avaldanud arvamust, et raske on leida piisavalt intelligentset meest, kellega peret luua, mistõttu eelistatakse jääda pigem üksikuks. Nüüd ütleb üks mees, arstiteaduste doktor Markus Sormaala, et hoopis naised on liiga pirtsakad, vahendab Helsingin Sanomat.

Mees ütleb oma kogemusele tuginedes, et paarisuhteturul ei aita arukus ja arutlusvõime meest kuigivõrd edasi. Mehe roll on läheneda võimalikult õrnalt kümnetele naistele ja enamasti lükatakse ta kõrvale enne, kui mingi diskussioon alata jõuab.

Abieludest lahutatakse kaks kolmandikku naise initsiatiivil, kuna nende ootused ideaalsest paarisuhtest ei täitu. Paarisuhteturu ebakõlad tulenevad niisiis kõigis osades naiste liigsest pirtsakusest.

Pirtsakus tuleb omakorda sellest, kuidas ühiskond noori naisi kasvatab. Väikestele tüdrukutele hakatakse juba maast madalast lugema printsessimuinasjutte, kus naise roll on oodata ideaalset printsi, kellesse armuda esimesest silmapilgust.

Teismelistele ja noortele naistele suunatud popkultuur, seda nii muuskas kui ajakirjades kannab sõnumit romantilise armastuse leidmisest. Romantilist armastust kujutatakse kui igavest tantsu roosiaias. Ja kui armastus ei tule esimesest silmapilgust või on selles mingid lüngad, lükkab naine mehe kõrvale, sest ebarealistlikud ootused ei täitunud.

Mehi selline kasvatus või mõttemall ei puuduta. Nemad suhtuvad paarisuhtesse vähem idealistlikult ja rohkem realistlikult. Umbes nagu kasutatud auto ostmine: võetakse see, mis on. Kui uue jaoks raha ei jätku, siis tuleb leppida kasutatuga.

http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005036299.html

Kommentaarid
(Külastatud 595 korda, 1 külastust täna)