Soome jõudis televisioon Eesti kaudu

Soome jõudis televisioon Eesti kaudu, selgub täna avalikustatud USA luureagentuuri CIA dokumentidest.

Nimelt avaldab varem salastatud CIA luuredokument 7. oktoobrist 1955. aastal, et Soomes vaadatakse televisiooni Tallinna antenni kaudu. Tallinnast nimelt edastati laupäeva õhtuti soomekeelset televisiooni. Näiteks 1. oktoobril 1955. aastal Tallinnast eetrisse läinud 25-minutiline saade kajastas Soome presidendi Juho Paasikivi ja peaminister Urho Kekkoneni visiiti Moskvasse.

Soomes oli arutusel, milline süsteem kasutusele võtta, kas nõukogude või Lääne-Euroopa süsteem. Algul kaldus kaalukauss nõukogude süsteemi kasuks, kuna seda juba kasutati Tallinnas, Riias ja Leningradis, aga nagu teada, võttis Soome siiski kasutusele Lääne-Euroopa süsteemi. Telesaateid hakkas edastama Soome raadio (Yleisradio).

Kommentaarid
(Külastatud 1,093 korda, 1 külastust täna)