Soome ajakirjanik kutsub Trumpi suveks Soome

Soome ajakirjanik Sami Sillanpää kirjutas avaliku ingliskeelse kirja USA presidendile Donald Trumpile, milles kutsub presidenti suvel Soome.

Ajalehes Helsingin Sanomat avaldatud kirjas märgib Sillanpää, et Trump tahab olla kõike muud kui Barack Obama ja Obama ei leidnud 8 aasta jooksul aega, et külastada Soomet, maailma kõige paremat riiki. Samas võiks Soome pakkuda huvi Trumpile, sest Soome on ühena vähestest maailma riikidest julenud rünnata Nõukogude Liitu ning praegu saab Soome väga hästi läbi Venemaaga, millega Trump tahab suhteid klaarima hakata. Aeg on näidanud, et Soome oskab kõige paremini Venemaaga suhteid arendada.

Ühtlasi märgib Soome ajakirjanik, et Soome on statistiliste näitajate poolest maailma parim riik, mistõttu võiks Trump USA suureks tegemisel võtta eeskuju Soomest. Ühtlasi on Soome presidendi Sauli Niinistö toetus rahva seas 90% ringis, nii kõrge toetusega võib ehk uhkustada vaid Põhja-Korea president. Samas oli enne Niinistö ametisse asumist soome rahvas lõhestunud, nii nagu praegu ameeriklased. Soome president oskas rahva ühendada.

Ajakirjanik pakub välja, et Trump võiks tulla Soome suvel, mil Soomet on lubanud külastada Vene president Vladimir Putin. Ja et selleks pole vaja ette helistada, piisab Twitteri säutsust.

Letter to President: Dear Mr Trump, this is why you should come to Finland

Finland is the best country in the world with the most popular president, who knows how to deal with Russia. Those are only some of the reasons why President Donald Trump should make Finland his first destination overseas, writes columnist Sami Sillanpää.

Kommentaarid
(Külastatud 250 korda, 1 külastust täna)