Soome abituriendid panid kinni terve Viru hotelli

Soome abieturiendid broneerisid terve Viru hotelli Tallinnas. Viimase aja trend ongi pidutseda laeva asemel maa peal, vahendab Helsingin Sanomat.

Kui seni tellisid Soome koolilõpetajad kruiisi, siis nüüd on mindud veelgi kaugemale. Soome abituriendid panid lõpetamise puhul 17-19. veebruarini kinni terve Viru hotelli.

Möödunud aastal korraldati Tallinna üks kruiis, sel aastal on neid juba kaks. Kokku 1500 Soome abiturienti veedab Viru hotellis kaks ööd, kinnitas Abi goes Tallinn reiside esindaja Tomi Lindblom.

Suurem mass abituriente eelistab siiski ainult kruiisi, kus laeva pealt mitme päeva jooksul ei lahkuta. Alates 1994. aastast reise korraldanud Abiristeilyt Oy viib laevale tänavu 14 000 abiturienti. Lõpetajate arv on veidi vähenenud võrreldes viie aasta taguse 16 000-ga.

Lõpetajate reise on mõjutanud koolikorralduse muutus, kus osa lõpetab kooli sügisel ja seetõttu on lõpetamine hajutatud pikema aja peale.

Osa lõpetajaid on viimastel aastatel loobunud vahendajatest ja korraldavad omale reisi ise. Muutunud on ka reiside sisu – kui varem mindi laevale ja hiljem ei mäletatud, mis seal toimus, siis nüüd tahetakse midagi näha ja kogeda. Viru hotelli puhul saadakse näiteks reis ja hotellielamus.

Abiturientide reisid said hoo sisse 1990ndatel. Algul mindi lihtsalt laevale ja istuti restoranis. Kui grupireise hakati korraldama, siis mindi laevale klasside kaupa. Kruiiside mõte polnud siis kuhugi sõita, vaid lihtsalt laeva peal kõvasti pidu panna.

Abiristeilyt Oy reeglite hulka on juba aastaid kuulunud säte, et alkoholi saab laeva pealt osta ainult tagasi tulles. Iga 30 lõpetaja kohta peab laeval olema kaasas kas õpetaja või lapsevanem. Kaasa võetakse ka alla 18-aastased lõpetajad.

Koko Viru-hotelli varattiin juhliville lukiolaisille – abimatkat siirtyvät remuristeilyiltä maihin

Abimatka ei ole välttämättä enää pelkkä risteily. Nyt tarjotaan vaihtoehtoja, kuten rantautumista Tallinnaan ja juhlimista aamuun asti Viru-hotellin yökerhossa. Viru-hotelli on varattu kokonaan abeille 17.-19. helmikuuta. “Viime vuonna järjestimme yhden päivämatkan ja tänä vuonna niitä tehdään kaksi. Yhteensä 1 500 abia juhlii Viru-hotellissa kahtena peräkkäisenä yönä”, kertoo Abi goes Tallinn -matkojen viestinnästä vastaava Tomi Lindblom.

Kommentaarid
(Külastatud 777 korda, 1 külastust täna)