Rekkajuht vaidlustas kaks korda kiiruskaamera näidu ja õnnestunult

Soome rekkajuht vaidlustas kohtus kaks korda talle määratud kiiruskaamera trahvi ja seda õnnestunult, vahendab Helsingin Sanomat.

Esimest korda vaidlustas Turust pärit autojuht Sisu kiiruskaamera näidu 2013. aastal, kasutades tõendina GPS-i näitu. Trahvi määraja ei olnud kaamerat pikka aega kontrollinud ja seetõttu jäi üle kahtlus, kas kaamera näitas õieti. Kohus tühistas määratud trahvi.

Teist korda sai rekkajuht kiiruskaamera trahvi 2016. aasta algul, mil ta sõitis 80 km/h piiranguga alas kaamera pildi järgi kiirusega 91 km/h. Autojuht esitas kohtule tõendi, mille järgi oli autol 84 km/h piirang peal ja kohus võttis seda arvesse. Samas jättis kohus trahvi tühistamata, sest piiratud kiirust oli siiski ületatud.

Autojuht ise arvab, et kiiruskaamera võis näidata valesti, kuna auto koorem oli ebaühtlaselt jaotunud ja see pettis ära tee sisse paigaldatud andurid.

Soomes on sellised juhtumid üliharvad, kus kiiruskaamera näitusid vaidlustatakse ja kiiruskaamera määratud trahve pole õnnestunud tühistada. Möödunud aastal määrati kiiruskaamera näitude põhjal Soomes 226 000 trahvi.

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005032809.html

Kommentaarid
(Külastatud 860 korda, 1 külastust täna)