Lõuna-Soome suusakeskustes on juba kümned nõlvad avatud

Tänasel pühapäeval oli Lõuna-Soomes 22 suusakeskuses avatud kokku 92 nõlva. Uuel nädalal, kui lubatakse pakast, on võimalik lund juurde teha, vahendab Helsingin Sanomat.

Aasta viimasel päeval lasti meil mäest alla ja mäe kõrval mängiti golfi, kirjeldas olukorda Salos asuva Meriteijo Skin suusakeskuse nõlvapealik Jarkko Rannikko. Aasta esimesel päeval olid üle poole nõlvadest avatud.

Hollolas asuva Messilä suusakeskuse operatiivjuht Pekka Markkanen ütles, et nõlvade puhul ei mängi rolli loodusliku lume puudus, aga päris lumi tekitab külastajates rohkem talvetunnet.

Murdmaasuusatamise tarbeks oli lund piisavalt  Raasepori, Vihti, Porvoo, Mäntsälä, Helsingi, Vantaa ja Kerava suusaradadel. Suusaradadega tegeleva Suomen Latu ry juht Eki Karlsson ütles, et pealinna ümbruses pääseb paremini suusatama Paloheinäs, Hakunilas ja Oittaal.

Suusatamise kõrval on Soomes võimalik tehisjääl uisutada. Helsingi tehisjääväljakute asukohad on Brahenkenttä,  Kontula, Käpylä, Lassila, Oulunkylä ja Pukinmäki. Lisaks on liuväli kesklinnas raudteejaama juures.

Soome mäesuusatamise võimaluste kohta saab lisateavet veebist aadressil ski.fi.

Soome murdmaasuusatamise võimaluste kohta leiab lisateavet veebist aadressil ladut.fi.

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005028877.html

Kommentaarid
(Külastatud 654 korda, 1 külastust täna)