Kirjasaatja Ukrainast: Donetskis pole relvarahu olnudki

Donetskis pole viimase kahe aasta jooksul relvarahu olnudki, edastab Eesti soomekeelse SSS-Radio Ukraina kirjasaatja.

Soomekeelse raadio kirjasaatja Marko Enqvist, kes jälgib sündmusi Ukrainas kohapeal, kirjutab blogis, et Minsk II kokkulepe, millele pandi suuri lootusi, on sisuliselt läbi kukkunud. Tema väitel on jutt relvarahust olnud algusest peale enesepettus, sest Ida-Ukrainas on sõditud iga päev. Relvarahu läbikukkumises on võtmeroll omakorda Venemaa tegevusel.

Üha jätkuv sõda on Ukrainale olnud laastav. ÜRO aruande järgi on Ukrainas hukkunud üle 2000 tsiviilelaniku ning mitukümmend tuhat saanud haavata. Sõjaväelasi on kummalgi poolel hukkunud ligi 4000 ringis. Ukrainas on sõjapiirkonnast ümber asunud 1,5 miljonit inimest ehk enam kui Eestis on elanikke.

Kommentaarid
(Külastatud 255 korda, 1 külastust täna)