Kalle Palander Eestis pankrotis, teda ähvardab vanglakaristus

Soome endine mäesuusaäss, Ontika mõisa omanik Kalle Palander pääses Eestis seoses kiiruse ületamisega vanglakaristusest, aga teda ähvardab juba uus. Ühtlasi tunnistas mees, et on pankrotis, vahendab Iltalehti.

Palander maksis ühe kiiruse ületamise eest määratud trahvi novembrikuus ära, aga järel on veel kaks, mille kohta ta arvas, et need on juba kustunud.

Põhja politseiprefektuur ähvardas Palanderi reaalse vangistusega, kui ta ei maksa ära vana 2013. aastast pärit 180 euro suurust trahvi. Vanglas oleks ta pidanuid veetma 12 päeva. Sellele lisaks on Palanderil veel kaks maksmata trahvi, mistõttu ähvardab teda uus vanglakaristus.

Maksmata trahvidest üks on 2012. aasta sügisest ja teine 2014. aasta kevadest. Esimese suurus oli 200 eurot ja teine 100 eurot. Esimese puhul ületas Palander kiirust enam kui 30 km/h ja teise puhul enam kui 20 km/h. Trahviotsused anti Palanderile kohapeal kätte.

On võimalik, et ka Ida prefektuur nõuab Palanderile reaalset vangistust, kui ta trahvid maksmata jätab. Lõpliku otsuse teeb kohus. Kui Palanderile nüüd vangistus määratakse, võib selle pikkus olla kolm nädalat.

Palander ise kommenteeris asja nii, et oleks küll vahva käia vanglat proovimas, aga kõik tuttavad eestlased on soovitanud trahvi ära maksta.

Kalle Palander tunnistas Iltalehtile, et kavatseb trahvi ära maksta vaatamata sellele, et on Eestis pankrotis ja tal läheb väga kehvasti. Maksu- ja tolliamet on ähvardanud tema Ontika mõisa pidava ettevõtte Manor Properties OÜ sulgeda, kui ta ei esita ettevõtte viimase kolme aasta aruandeid. Eelmisel suvel eemaldati ettevõte käibemaksukohuslaste registrist.

Kalle ja tema abikaasa Riina-Maija ostsid Ontika mõisa 2011. aastal. Ettevõte tegeleb mõisas nii majutus- kui restoraniäriga ja peab hobusetalli.

Palander ütles, et hotellil läheb juba hästi, aga see pole mingi kullakaevandus. Kõik raha mis tuleb, läheb hobuste ülalpidamiseks. Ettevõtmine oli laokil pooleteise aasta jooksul, kui neid endid polnud kogu aeg kohal.

Palander tunnistas, et pole firmat tühjaks teinud, vaid pannud sinna kogu aeg raha juurde. Pangast pole laenu võetud ja firma on talle endale võlgu. Kui firma läheks pankrotti, saaks tema selle koha endale. Aruanded olid esitamata, kuna paari aasta tagused raamatupidamise tšekid laekusid alles nüüd.

Palander ütles, et tema arvates on Eesti palju nõudlikum ja bürokraatlikum maa kui Soome. „Siin politseiriigis valvatakse kõige järele ja kõik kardavad kõiki. See pole kerge,” lisas ta.

Palander on autosid eksponeerinud Instagramis ja reklaaminud Ontika mõisa Twitteris:

No Title

No Description

Kalle Palander on Twitter

No niiiiiiin!!!! Nyt nyt nyt! Menoks. https://t.co/xojJngnRd6

Kommentaarid
(Külastatud 883 korda, 1 külastust täna)