Kaja Kallas intervjuus Soome raadiole Eestis: lõhe Reformierakonnas püsib

Europarlamendi saadik Kaja Kallas andis reedel soome keeles intervjuu Soome raadiole Eestis (SSS-Radio) ja ütles, et lõhe Reformierakonnas püsib ja läheb aega, enne kui saadakse aru, et kohalikele valimistele ei saa niimoodi vastu minna.

Erakonna uus esimees Hanno Pevkur on võtnud asja tõsiselt ette, ütles Kallas. „See näitab, et võim tegelikult vahetub,” kommenteeris Kallas erakonnas tekkinud pingeid.

See pole halb, kommenteeris Kallas võimust ilmajäämist. „Me saame õppida ja areneda,” lisas ta.

Kaljulaidi valimise kohta presidendiks ütles Kallas, et asjad ei peaks nii käima, et sind nimetatakse sellisesse ametisse lihtsalt niisama, ilma mingi kampaaniata. „President ei tulnud esi-, vaid tagaukse kaudu,” märkis Kallas, „see oli vale.”

Jürgen Ligi kohta ütles Kallas, et ta ei kutsunud Ligit õunaussiks, vaid pidas silmas, et enamikku inimesi ei huvita niipalju erakonna-seisesed asjad kuivõrd laiem pilt. „Me ei saa mõelda, et oleme kogu maailma sees nagu õunaussid, vaid tuleks mõelda, et me pole kogu maailm,” täpsustas Kallas.

Kallas ütles, et ta ei mõelnud seda, et Ligi näeb välja nagu õunauss.

Soome keele kohta ütles Kallas, et ta õppis keelt, kui töötas 13-aastaselt Soomes lapsehoidjana. Ta küll räägib soome keelt, aga ei oska kirjutada. Telekast vaatas ta lapsena sarju Ritari Ässä, MacGyver ja Dallas. Samuti Pikku Kakkoneni saateid, mis said tänavu 45. aastaseks.

Kommentaarid
(Külastatud 1,103 korda, 1 külastust täna)