Valio sai Soomes 70 miljonit eurot trahvi

Väljavõte Valio veebist.

Soome piimatööstus Valio sai Soome riigikohtu otsusega riigilt 70 miljonit eurot trahvi, kuna oli kuritarvitanud aastail 2010-2012 turuolukorda ja müünud piima alla omahinna, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.

Valio konkurendid saavad nüüd taotleda hüvitist läbi Helsingi kohtu. Kui nii läheb, kestab hüvitamisprotsess arvatavalt aastaid.

Valio juht Annika Hurme ütles ettevõtte pressiteates, et asi on nüüd lõpuni vaieldud. Valio nõukogu esimees Vesa Kaunisto kinnitas, et Valio omanikeks olevad ühistud ei pea kahju kinni maksma. „Valiol on korralik omakapital ja kassatagavad toimivad puhvrina praeguses olukorras, ent me vaatame üle järgmise 10 aasta investeeringute plaani,” lisas Kaunisto ettevõtte teadaandes.

Soome rahvusringhäälingu Yle andmetel esitas Valio vastu kaebuse konkurent Arla. Lisanõuded Valio vastu võivad ulatuda kümnetesse miljonitesse eurodesse.

Asjast kirjutas Helsingin Sanomat:

KHO: Valion on maksettava 70 miljoonaa euroa markkina-aseman väärinkäytöstä – myi maitoa liian halvalla 2010-2012

Valio joutuu maksamaan 70 miljoonan euron seuraamusmaksun, koska se on käyttänyt markkina-asemaansa väärin vuosina 2010-2012. Vuodesta 2012 käsitellystä asiasta päätti lopullisesti Korkein hallinto-oikeus (KHO) torstaina. KHO:n mukaan Valio oli myynyt perusmaitoja noina vuosina liian halvalla. Alun perin asian toi esille Kilpailuvirasto, joka loppuvuodesta 2012 määräsi Valiolle 70 miljoonan euron seuraamusmaksun kilpailulain vastaisesta menettelystä.

Kommentaarid
(Külastatud 310 korda, 1 külastust täna)