Soomlaste viinaralli viib nüüd Lätti

Soomlaste viinaralli viib nüüd Lätti, kus viinapudel on peaaegu poole odavam kui Tallinnas, vahendab Soome Iltalehti.

Arvatakse, et iga viies viinapudel Eestis ostetakse nüüd Lätist. Läti-Eesti endises piirpunktis Valkas tegutseva Alko1000 kaupluseketi müügijuhi Meelis Reiljani väitel oli 60% ostjatest suvel Soomest. Soomlasi tuleb nii suurte busside kui sõiduautodega. On olnud päevi, kui on ainult soomlastest kliendid. Russki Standart liitrine pudel maksab Tallinna SuperAlkos 24,99 eurot, Läti Valkas aga 13,74 eurot.

Lätis müüdavatel õllepurkidel on Eesti pandipakendi koodid, mis tähendab, et Eestis saab need viia taarapunkti, kust saab veel osa raha taga. Ühe 24 0,33L purgiga õllekohvri hinnaks kujuneb 6 eurot. Soomlased on öelnud, et ühe autotäie alkoholi hind tuleb nõnda 250-300 eurot odavam kui Tallinnas.

Lisaks Valkale on Alko1000 pood ka Tallinn-Riia maantee ääres Iklas, kus soomlasi käib veelgi rohkem.

Kommentaarid
(Külastatud 223 korda, 1 külastust täna)