Soomlasi meelitatakse Norra kalatehasesse 3200-eurose kuupalgaga

Põhja-Soomes Oulus meelitatakse soomlasi Norra kalatehasesse tööle 3200-eurose kuupalgaga, vahendab Iltalehti.

Oulu linnavalitsuse töömobiilsuse koordinaator Johanna Kamunen ütles, et töötajatele pakutakse 19-eurost tunnipalka. Kui töötunde koguneb kuus 170, tähendab see 3200-eurost kuupalka. Tegemist on juba teise satsiga, mis saadetakse Oulust tööle Norra tehasesse. Augustis läks teele kaheksa töötajat.

Töö Norra tehases tähendab kala töötlemist ja pakkimist. Töö algab jaanuari lõpus ja kestab 4-5 kuud. Töötajatelt eeldatakse head füüsilist vormi. Lisaks soovitakse, et töötaja oskab mõnda skandinaavia keeltest, kas rootsi, norra, taani või islandi keelt.

Kalatehas asub Põhja-Norras Arnøya saarel, kus elab vaid 336 elanikku. Saarele pääseb laevaga Tromssast. Töötajad majutatakse tehase ühiselamusse, kus üür on 300 eurot. Igal töötajal on oma tuba, aga muud ruumid on ühised. Saarel pole palju vaba aja veetmise võimalusi, aga on näiteks ujula. Soomlasi saarel hinnatakse, kuna neid peetakse võrreldes norralastega headeks töötegijateks.

Tööle kandideerimine lõppeb 22. detsembril. Töötajate otsingutega tegeleb Oulu linnavalitsus.

Kommentaarid
(Külastatud 1,692 korda, 1 külastust täna)