Soomes varjupaiga taotlejad mõisteti süüdi laste-vastastes seksuaalkuritegudes

Kaks Soomes varjupaika taotlenud meest mõisteti täna kohtus süüdi laste-vastastes seksuaalkuritegudes. 33-aastane irlaaklasest mees vägistas oktoobrikuus 14-aastase soome tüdruku otse Rauma varjupaigataotlejate vastuvõtukeskuses, vahendab Iltalehti.

Soome Satakunta piirkonna alama astme kohus mõistis neli aastat vangistust 33-aastasele Yasser Jawad Tuma Bahadr’ile lapse vägistamise ja kuritarvitamise eest. Mees istub praegu kinnipeetuna Turu vanglas.

Teine mees, 44-aastane iraaklane sai kohtult tingimisi 1,5-aastase tingimisi vanglakaristuse vägistamise katse eest. Mees oli olnud vahi all alates 18. oktoobrist kuni tänase päevani, mil ta vabastati. Kuritegu pandi toime 16. oktoobril.

Süüdistuse põhjal sundis Bahadr vägivalda kasutades 14-aastase tüdruku suguühtesse.  Bahadr hoidis tüdrukul küünarvarrega kaela ümbert kinni ja pigistas randmetest. Toiming oli eriti alandav seetõttu, et see toimu kolmanda isiku juuresolekul, kes kõike filmis.

Mõne aja pärast üritas soome tüdrukuga vahekorda astuda ka teine, 44-aastane iraaklasest mees. Tüdrukut tassiti vägisi ühest kohast teise ja tõmmati käest. Mees katsus tüdrukul läbi riiete rindu ja tuharaid ning suudles teda näo ja rinna piirkonda.

Mehed end kohtus süüdi ei tunnistanud. Kohus arvestas ohvri tunnistuse ja muude tõenditega. Lisaks peab Bahadr hüvitama kannatanule moraalse kahju 15 000 euro ulatuses ja teine mees 3000 euro ulatuses.

Kommentaarid
(Külastatud 416 korda, 1 külastust täna)