Rahapuudus ajab kõrgharidusega Soome naise leivajärjekorda

Pildil leivajärjekord Soomes, ruoka-apu.blogspot.com veebist.

Rahapuudus ajab kõrgharidusega Soome naise leivajärjekorda (leipäjono), vahendab Helsingin Sanomat.

„Mis on otsustajate sõnum meile, kes me oleme võtnud õppelaenu, et õppida omale amet, aga kes me oleme sunnitud minema leivajärjekorda, et saaksime võetud laenu maksta ja lastele süüa lauale?” küsib naine.

Ta kirjutab, et mees on jäänud töötuks ning selleks, et ülikoolis õppimise kõrval veidigi lisaraha teenida, tahetakse temalt ära võtta 600-eurone lastehooldustoetus. Tema päevad on isegi rasked, kui ta peab käima töö kõrvalt ülikoolis, ning tulema pärast seda kahe lapse juurde, kellest ühte veel imetab.

Naine kirjutab, et mõnisada lisaks teenitud eurot viib selleni, et lapsehooldustoetuse võrra vähendataks mehe töötushüvitist.

http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005021542.html

Kommentaarid
(Külastatud 317 korda, 1 külastust täna)