NB! Alates uuest aastast tegeleb Soomes elukoha registreerimisega migratsiooniamet

Väljavõte Soome politsei veebist.

Tähelepanu kõik Soome minejad! Alates uuest aastast ehk 2017. aasta 1. jaanuarist tegeleb elukoha registreerimisega politsei asemel migratsiooniamet (Maahanmuuttovirasto). Vastav info on üleval politsei kodulehel.

Lisaks hakkab Maahanmuuttovirasto tegelema ELi pereliikmete elamiskaartide (oleskelukortti) väljastamise ja kõigi kodakondsuse küsimustega. Mis tähendab, et Soomes elukoha registreerimisel (EU-kansalaisten rekisteröinti) pole enam politseisse asja, kõik käib Maahanmuuttovirasto kaudu.

Maahanmuuttovirasto kodulehel on kirjas, et enne uut aastat politseisse jäetud asjad lähevad aastavahetusel automaatselt üle Maahanmuuttovirastosse.

Eesti kodanikud Soomes elamisluba taotlema ei pea, küll aga tuleb elukoht registreerida, kui Soomes ollakse kauem kui 3 kuud.

Alates uuest aastast saab elukoha registreerida Enter Finland keskkonnas või täita vastav taotlus paberil. Kontorisse kohale minnes tuleb eelnevalt aeg broneerida selleks mõeldud veebikeskkonnas. Telefoni teel aega broneerida ei saa.

Kui aega mingil põhjusel veebis broneerida ei saa, võib tulla kontorisse kohale, täita paberid ja oodata üldises järjekorras.

Kommentaarid
(Külastatud 2,704 korda, 1 külastust täna)