Möödakäijat rünnanud Soome marurahvuslane pandi vangi

Kaadrid valvekaamera videost.

Septembris Helsingi raudteejaama juures möödakäijat rünnanud marurahvusliku rühmituse liikmele Jesse Torniainen’ile mõisteti tänase kohtu otsusega kahe aasta pikkune vangistus. Otsust on võimalik edasi kaevata, vahendab Helsingin Sanomat.

Esialgu süüdistati Torniainenit tapmises, aga siis muudeti see ringi kehavigastuse tekitamiseks. Rünnaku ohver suri nädal aega hiljem haiglas. Tegemist on esimese astme kohtu otsusega ja seda on võimalik edasi kaevata. Süüdistaja nõudis viie ja poole aasta pikkust vangistust.

Valvekaamera videost on näha, kuidas möödakäija seletab midagi raudteejaama juures meelt avaldanud marurahvuslaste grupi liikmetele, Torniainen läks tema juurde ja lõi ta pikali. Seejärel Torniainen lahkus ja inimesed kogunesid ümber, et ohvrit aidata.

Tegemist on marurahvusliku rühmitusega Põhjamaade vasturinne (Pohjoismaiden vastarintaliike), mille liikmed avaldasid 10. septembril raudteejaama juures meelt. Rünnaku ohver suri nädal aega hiljem haiglas.

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005026071.html

Kommentaarid
(Külastatud 209 korda, 1 külastust täna)