Maailmas levib teooria, et Soomet pole tegelikult olemas

Soome asemel on tegelikult meri. Kaart imgur.com veebist.

Maailmas levib juba ligemale aasta aega teooria, et Soomet pole tegelikult olemas. Nimelt, nagu kirjutab arvamusportaal Reddit, on Soome tegelikult Venemaa ja Jaapani ühine väljamõeldis. Soome kohal pole isegi maad, vaid Rootsi ja Venemaa vahel on tegelikult meri.

Soome tegelikku saladust on olnud võimalik varjata, sest Venemaa ja Jaapan on suutnud oma suhteid hästi varjata. Juba alates 1925. aastast on Jaapan ja Venemaa sõlminud salajasi kalastusleppeid, kus Venemaa on andnud Jaapanile ära palju õigusi ilma põhjalikuma selgituseta. Lisaks on muid lahendamata küsimusi, näiteks miks sõlmis Jaapan Venemaaga rahu 1941. aastal vahetult enne seda, kui Jaapani liitlane Saksamaa alustas sõda. Pärast seda Jaapan Venemaad ei puutunud, kuigi Saksamaa oli Venemaaga hädas. Terve külma sõja ajal olid Jaapani ja Venemaa suhted väga head. Miks?

Vastus on lihtne: Venemaa ja Jaapan jagavad ühist saladust ja see on Soome. Pole täpselt teada, millal Soome välja mõeldi, aga arvatavalt juba 1920ndatel aastatel, mil Jaapan tahtis saada kalapüügiõigust Rootsi ja Venemaa vahelises meres. Vastutasuks saab Venemaa osa püütud kalast omale. Soome merest püütud kala veetakse rongiga Jaapanisse, selle tarbeks ehitati raudtee läbi Siberi. Paberite järgi liiguvad Jaapanisse Nokia tooted, tegelikult on see kala. Niimoodi saigi Nokiast Soome suurim ettevõte ja Jaapanist suurim Nokia toodete importija.

Teooriaga on seotud mitmeid küsimusi ja siin on antud vastused:

Küsimus: Aga soome rahvas, kas see on ka välja mõeldud?

Vastus: Ei. Soome rahvas arvab, et ta elab Soomes. Tegelikult elavad inimesed Ida-Rootsis, Lääne-Venemaal ja Põhja-Eestis.

Küsimus: Aga Soome muu eksport peale Nokia?

Vastus: Soome kolm põhilist majandusharu on nafta, tehnoloogia ja tarkvara. Naftat saadakse merest, tehnoloogia asi on seletatav Nokiaga ja tarkvarafirmad saavad kergesti oma asukohta maskeerida. Aga mis puudutab muud eksporti – noh, väide, et jõuluvana tuleb sinu juurest pole just eriti veenev tõestus.

Küsimus: Aga Helsingi. See on ometi suur linn?

Vastus: Helsingi asub tegelikult Ida-Rootsis. Aga seda paljud inimesed lihtsalt ei märka.

Küsimus: Aga muu Soome, seda ei saa ju ometi kõike välja mõelda?

Vastus: 99% Soomest on mets. Seda on väga raske üle lugeda.

Küsimus: Kuidas teised riigid sellest aru ei saa?

Vastus: Esialgu oli see lihtsalt Lääneriikide ja Nõukogude Liidu kokkulepe, kauplemise ese. Aga edasi on sellest tehtud lihtsalt eeskuju, mille poole kõik võiks püüelda: pole ju loogiline, et üks riik suudab olla ühtviisi edukas nii hariduses, tervishoius, sugupoolte võrdsuses, kirjaoskuses, stabiilses arengus, ajakirjandusvabaduses kui madalas korruptsioonitasemes. See on välja mõeldud, et luua teistele eeskuju. Mitte ükski riik maailmas ei saa olla nii hea – see reedabki Soome tegeliku olemuse.

Küsimus: Miks on riigi nimi just Soome?

Vastus: Riik loodi kala püüdmiseks. Mis on kalal? Õige, uimed – fins inglise keeles. Sellest nimi Finland.

Küsimus: Aga Soome keel?

Vastus: Vaadake jaapani ja soome keele sarnasust. Võib olla üllatav, kui lähedased need kaks keelt omavahel on. Mis on kummaline, arvestades nende kahe maa omavahelist kaugust.

Küsimus: Ma olen soomlane ja see, kuidas te minu maad ja rahvast teotate on solvav.

Vastus: Ma ei solva soome maad ja rahvast. Ma isegi ei eita, et on olemas soome kultuur. Kui mõni miljon inimest defineerib end kui soomlasi, siis loomulikult on kultuur olemas. Ma lihtsalt väidan, et seda maad seal Soome kohal pole tegelikult olemas. Mis ei tähenda, et ei võiks eksisteerida soome kultuuri.

Küsimus: Kuidas seda asja varem pole avastatud?

Vastus: Sellest on juba aru saadud. Aga kas te kujutate ette, kui naljakalt kõlaks väide, et „Soomet pole olemas”. Isegi kui tõestus on olemas, ei saa sellest avalikult rääkida. Selline on inimese loomus.

Küsimus: Aga GPS-i ja satelliidi pildid?

Vastus: Need on võltsitud. Teatud alad Eestis, Rootsis ja Venemaal on kaardi peal muudetud „Soome” aladeks. Satelliidipildid on samuti võltsitud. Tegelikult näeb asi välja selline nagu ülal toodud pildil.

Kommentaarid
(Külastatud 14,806 korda, 1 külastust täna)